31 WEKEN EN 2 DAGEN ONDERWEG!

Met 31 weken en 2 dagen zijn we alweer een heel eind op weg!!
Voor mijn gevoel gaat het nu ineens allemaal heel snel.  Als ik me bedenk dat we met een week of 9 een kleintje zullen hebben kan ik me dat nog niet zo goed voorstellen.  Maar ik heb er héél veel zin in!

Toch begin ik het me wel steeds meer te beseffen.  Dat komt natuurlijk vooral omdat ik de baby nu steeds beter voel.  Soms als ik in bed lig is het erg druk daarbinnen, en dan voel ik soms echt steeds een voetje in mijn hand duwen. Dan smelt ik echt!  Zo leuk en zo bijzonder!
Soms zie ik mijn buik ook helemaal bewegen.  Toch heeft Rob nog steeds niet de kans gehad iets te voelen.  Echt heel typisch maar zodra hij zijn hand op mijn buik legt is het direct rustig..
Hij heeft blijkbaar een hele kalmerende uitwerking.

Het is ook echt heel erg leuk om bezig te zijn met het verzamelen van de babyspulletjes en om de babykamer aan te kleden.  We hebben nu wel zo’n beetje alles in huis.
Ik merk zelf heel erg dat ik al een beetje onrustig begin te worden.  Een beetje nesteldrang krijg.
Dingen moeten geregeld zijn en in huis zijn.. Ook al hebben we nog tijd, het moet gedaan zijn.
Ik heb ook al zin om straks in mijn verlof de kleertjes en lakentjes lekker te gaan wassen.

Ben benieuwd hoe ik me fysiek voel over een paar weken.
Ik merk dat het huishouden toch een stuk moeizamer en langzamer gaat nu.
Als je iets op de grond laat vallen is dat echt niet leuk als er niemand in de buurt is om het voor je op te rapen.  Te lang staan is niet fijn!
Met momenten, als ik te lang stilzit (achter de computer bijvoorbeeld) of te lang sta als ik uit de douche kom, wordt mijn bloeddruk volgens mij te laag waardoor je dan ineens even niet lekker wordt..  Het brandende maagzuur speelt me nog steeds parten al zijn er ook dagen dat ik er geen last van heb!
En ik wordt ook steeds emotioneler!  Als ik op t.v. bepaalde programma’s of emotionele momenten zie, of ik dénk alleen maar ergens aan (ook blije dingen), dan kunnen de tranen zo over m’n wangen rollen! Dus wie weet hoe dat zich nog gaat ontwikkelen in de komende weken.

Maar ik ben nog niet klaar met zwanger zijn, en heb het er allemaal voor over!
Al met al mag ik zeker niet klagen en heb ik een prima zwangerschap.
Ik wordt steeds benieuwder wat voor kindje het wordt. Wie daar allemaal zit te friemelen van binnen.

Nog even geduld!

 

Share

Comments: 5

 1. Rianne says:

  Ha Sas, ik wist niet dat je blogde! Wat leuk! Ik heb je toegevoegd aan mijn favorieten! Fijne zwangerschap nog, ondanks alle perikelen! Mooi om te lezen!

   • Rianne says:

    Hoi Sas, ja hoor, met mij ook goed. Hier geen zwangerschapsperikelen maar “mentale bodybuilding”. 😉

 2. marlies says:

  Niet alleen mama worden is heel speciaal maar TANTE worden voor de eerste keer is ook enorm spannend😂😂 oké ik heb geen last van nesteldrang, ik heb geen moeite met een buik die in de weg zit maar ik heb last van winkels die baby spullen verkopen. Die kan ik namelijk tegenwoordig niet meer zo makkelijk voorbij lopen 😑. Maar verder ben ik net zo nieuwsgierig en kan ik bijna niet wachten 😀 sterkte nog even meid geniet nog van het gevoel in je buik want dat vond ik idd ook heel erg bijzonder 😘

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *