JAAA! DE BLAUWE WOLK!

Ons kleine draakje is alweer 8 weken inmiddels!
Hoewel mijn blogs in principe geen vast thema hebben staan deze de laatste tijd vooral in het teken van eerst mijn zwangerschap en nu van Thomas. Het is datgene wat me nu natuurlijk het meest bezighoudt. Logisch ook want omdat ik nog met verlof ben is mijn wereldje vrij klein.  Je staat toch even een beetje buiten het gewone leven.

Maar..! ik geniet er echt met volle teugen van!
Met Thomas gaat het gelukkig al een stuk beter. Zo gezellig om met hem de dag door te brengen!
De buikkrampjes zijn voor een groot gedeelte tot rust gekomen. Wel kan ie scheten laten als een grote! Gewoon heerlijk in gezelschap en zonder blikken of blozen. Dat is toch heerlijk! Soms schrikt ie er zelf van zo hard!
Wel nog regelmatig maagzuur maar daarvoor hebben we nu een drankje en dit heeft goed effect.
Eerst sliep hij overdag bijna niet maar dit gaat nu steeds beter. Hij is over het algemeen veel meer ontspannen.
Als ik hem in z’n bedje leg moet ie wel eerst nog eventjes huilen maar dan valt ie lekker in slaap.
Ook veel wandelen met de kinderwagen samen.  En als ie een flesje op heeft nog even lekker knuffelen. Hij is ook steeds meer bewust aan het lachen! Dat is zo mooi! Hij kijkt je dan echt aan en lacht dan heel breed met zo’n schattig zuchtje en een kuiltje in zijn wang! Daar krijg ik echt tranen van in mijn ogen. Dat ontroert echt.      design_square_10-emoji-llorando-corazones
Vooral als je ’s nachts of ’s ochtends vroeg op zijn kamertje komt omdat hij huilt en hij dan lacht als ie je ziet! Dan maakt het tijdstip of dat moe zijn helemaal niets meer uit! We mogen trouwens helemaal niet mopperen want het is al regelmatig zo dat hij na de laatste fles van 22.00u doorslaapt tot 06.30u!

Laatst zat ie op mijn schoot te persen/te poepen en het was zoveel dat het langs zijn pamper af op mij terecht kwam. en op mijn kleren en zijn beentjes.
Vorige week was hij ziek. Verkouden, en hij moest ook spugen en had diarree.
Rob wilde de deur uit gaan en gaf hem nog een kus en 1 seconde later kwam de fles die er net was ingegaan er in één beweging weer uit.
En gisteren deed ik hem voor het eerste perongeluk pijn!

Ghost-Face-Emoji

Ik was zijn nageltjes aan het knippen en.. inderdaad, ik knipte een stukje van zijn velletje ermee af! Hij huilde heel even héél hard, ik schrok en voelde me heeeeel schuldig en het bloedde ook nog een beetje. Ach wat vond ik dat erg!! Gelukkig is hij heel dapper en was het snel weer goed.

20160611_075906

Zo leuk om nu met z’n drietjes te zijn!  Gezellig mee in de auto of even bij ons aan tafel..

De opa’s en oma’s en tante Loes hebben al een paar keer een paar uurtjes opgepast.
Wij gingen dan samen naar een verjaardag, en een keer samen uit eten en naar de film.
Ook even tijd voor elkaar. Want het is wel zo dat dat met een kleintje niet meer zo vanzelfsprekend is. Ik kan me goed indenken dat mensen soms alleen nog maar vader en moedertje aan het spelen zijn. We vinden het heel belangrijk om “ons” ook aandacht te blijven geven.
Morgen gaat ie voor het eerst een nachtje logeren bij opa en oma.  Dat zal voor mij toch nog wel even moeilijk zijn.. Ook al lijkt het me heerlijk weer even een keer een hele nacht door te slapen.
Maar ik denk wel dat ik ‘m meteen ga missen. Ik ben nu zoveel met hem samen..

Maar goed, dit hoort er ook bij. Kunnen we er beide vast aan wennen.
Hopelijk slaap ik vannacht!

 

Share

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *