DE GROEIENDE BUIK PERIKELEN..

De groeiende buik! Het gaat alweer hard ondertussen!  Inmiddels 26 weken zwanger en ik begin langzaam te merken dat het toch wel zwaarder wordt.  Het voelt alsof ik een flinke basketbal heb ingeslikt.
Als ik in bed lig wordt het steeds lastiger om me om te draaien, of om een fijne houding te vinden.
VEEL last van maagzuur dat omhoog komt!  Ik ken het wel maar nu is het soms echt alsof m’n slokdarm in de fik staat!  Oh en mijn slokdarm maakt ook héle rare geluiden.  Om een idee te geven; Als ik in bed lig klinkt het regelmatig alsof er een groepje mini varkens in vastzit.
Ook sneller rugpijn en vermoeid.  Bukken en je broek/schoenen aandoen wordt steeds moeilijker. Veel verkouden (minder weerstand) En ik moet nog drie maanden! Ben benieuwd waar het nog heengaat!
Van de andere kant wordt het ook steeds leuker! Ik voel de kleine ondertussen goed! Wat een bijzondere gewaarwording is dat!  Dat zo’n klein mensje van binnen duwt, trappelt en draait.
Nu vind ik het nog vooral heel schattig. Maar wie weet hoe ik daar straks over denk als mijn maag en ribben het te verduren krijgen.

Soms denk ik inééns “aaaaah nog maar 3 maanden!!”
Natuurlijk kijk ik er in de eerste plaats heel erg naar uit om straks ons kindje te zien!
Ik ben echt zó benieuwd wat voor kindje het gaat zijn!  Of het een jongetje of een meisje is natuurlijk.
En hoe het gaat zijn met zo’n kleintje. Een mini gezinnetje!
De laatste weken zijn we begonnen met het leegruimen van de studeerkamer. Of beter gezegd eigenlijk onze opslagplaats.
Als straks onze kleine er is moeten we nog een paar weken overbruggen en dan staat de verhuizing op til!  Dus we moeten sowieso langzaamaan gaan opruimen en inpakken. Ik moet er niet aan denken dat straks in de laatste weken nog allemaal te moeten gaan doen met zo’n enorme buik. We begonnen met de studeerkamer omdat we hier straks de tijdelijke kinderkamer van gaan maken.
We schrokken ervan wat hier alleen al uit kwam aan spullen, boeken en noem maar op!
Maar we zijn er inmiddels een heel eind mee. De laatste dingen nog. Verder zijn we begonnen met het verzamelen van de baby-uitzet.  Superleuk!  Wat zijn er een hoop schattige spulletjes en kleertjes! Gisteren zijn de kinderwagen en de maxi cosi bezorgd.  Het wordt echt steeds echter zo!  Al heb ik soms nog steeds moeite om me voor te stellen dat we dat straks allemaal in gebruik kunnen gaan nemen!  Zo’n zin in!

Op de tweede plaats is het natuurlijk ook allemaal wel spannend en eng.
Er komt zoveel op je af. Alleen al aan informatie! En aan enge bevallingsverhalen..
Er wordt bijvoorbeeld geadviseerd om een “geboorteplan” te maken. Dan zie ik vragen als; “in welke positie wil je het liefst bevallen?”  “Wil je pijnstilling en zo ja, wat en wanneer?”
Hoe moet ik dat nou weten?! Ik ben toch nooit eerder bevallen! Weet ik veel hoe dat gaat zijn! Waarschijnlijk is dat maar goed ook…
Verder werkt mijn vriend momenteel in Maastricht op een project en waarschijnlijk ten tijde van de bevalling nog steeds. Dat voelt toch ook niet helemaal fijn moet ik zeggen.
In de meeste gevallen is er nog genoeg tijd als zo’n bevalling begint maar ik weet gewoon niet hoe ik het me moet voorstellen.  We zullen het gaan zien.

Voor nu genieten we echt nog even van deze bijzondere tijd met z’n tweeën.
En de groeiende ongemakken neem ik graag op de koop toe.
En met de toenemende nesteldrang en opruimdrift maar elke keer iets onder handen nemen.
Het komt allemaal vast wel goed!

 

 

 

 

 

Share

Comments: 4

  1. Astrid says:

    Lieve sas! Laat het gewoon over je heen komen, je lichaam bepaalt hoe het zal gaan. Een geboorteplan is zeker een aanrader kan ik je zeggen! Ik heb het ook gemaakt en daar is bij mijn bevalling echt naar gekeken. Heel veel succes de laatste maandjes… En nog een tip voor het maagzuur…. Vanillevla…. Dat helpt echt goed!

  2. Lonneke says:

    Erg leuk om te lezen! Mocht de vanillevla niet helpen, ik had er ook last van, pilletje gehad van de huisarts, geen last meer gehad! En die horror verhalen over de bevalling; hier viel t 100% mee 😜…. Nu te genieten met uk op schoot, jij over een tijdje ook!! Nogmaals, erg leuk om te lezen! Succes met alles!

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *