IK WAS EVEN AFGELEID

Inmiddels is het alweer even geleden dat ik mijn laatste Blog postte. Er was even een periode waarin ik wat minder inspiratie had.  Of nee, eigenlijk was er genoeg inspiratie over van alles en nog wat, maar ik werd nogal afgeleid door een andere zaak, en wat bijbehorende fysieke ongemakken.  Maar een hele leuke zaak!  Want inmiddels ben ik 4 maanden zwanger!
Wat is dat spannend zeg, en wat gebeurt er een hoop!  Het is nog steeds vaak onwerkelijk merk ik. Hoewel er toch echt al sprake is van een baby-buikkie.
Vooral de eerste weken/drie maanden waren voor ons toch wel erg spannend!  In maart van dit jaar ben ik namelijk al eens zwanger geweest, maar helaas bleek dit een buitenbaarmoederlijke zwangerschap. Het was al vrij snel duidelijk dat er iets zeker niet goed zat, maar het duurde voor mijn gevoel eeuwen voor duidelijk was wat er precies aan de hand was.  Na weken van bloedverlies, bloedprikken, en echo’s waarop ze niets konden zien uiteindelijk bij 8 weken geopereerd, en is het vruchtje met de eileider waarin het zat verwijderd.  Op dat moment voelde dat ook wel als een opluchting.  We konden het afsluiten. En ik had weer rust. Toen het vermoeden op een buitenbaarmoederlijke zwangerschap groter werd, werd ik steeds banger. Bang om alleen thuis te zijn. Of überhaupt alleen te zijn. Zo’n eileider kan acuut scheuren, en dan  krijg je een inwendige bloeding en dat kan soms zo heftig zijn dat je buiten bewustzijn raakt,  en je kunt binnen een half uur doodbloeden als er dan niet op tijd wordt geopereerd. Hoeft niet natuurlijk, maar die angst kon er ineens heel heftig zijn als ik alleen was.
Gelukkig is dat niet gebeurd.  Daarna was natuurlijk de vraag hoe nu verder. Ze hebben tijdens de operatie geen oorzaak gevonden. Waarschijnlijk was het gewoon dikke pech.  In principe neemt de andere eileider na een poosje alles over. Het was afwachten hoe de andere eileider zou functioneren, en eventueel zouden ze dit na een half jaar proberen zonder resultaat verder gaan onderzoeken. Maar net op tijd was dit niet meer nodig dus!  Het is een hele nare periode geweest, en er was best sprake van een nasleep.   Maar nu ik opnieuw zwanger ben, en deze keer wel goed!,  voelt het ineens een stuk verder weg, en kunnen we weer vooruit kijken!

De misselijkheid en vermoeidheid zijn inmiddels wel weg, en nu is het eigenlijk vooral leuk en spannend. Spannend wanneer je voor het eerst wat gaat voelen en zo.
En zo leuk baby-spulletjes kijken! En ik heb al een aantal super zachte en schattige kleertjes gekregen! Het duurde heel lang voor ik het een beetje ging geloven en er meer vertrouwen in kreeg.  Maar ik heb mezelf echt gezegd toch maar gewoon te genieten.  Want het is toch écht wonderlijk. Als je besluit om te gaan “proberen”  heb je gewoon geen enkele garantie dat het ooit lukt. Of je het ooit mag ervaren.  Ik ben me er heel bewust van dat er ook veel stellen zijn waarbij het niet lukt, of steeds weer misgaat. Dus zij wij echt heel erg dankbaar dat het tot dusver goed gaat!! Als je dan zo’n klein popje ziet op de echo dat beweegt, en zo’n heel schattig snel kloppend hartje hoort.
We gaan echt genieten van alles wat op ons af gaat komen.
Éen kamer in ons nieuwe huis heeft straks al een bestemming!
Ohja! We willen pas bij de geboorte weten of het een jongetje of een meisje wordt!

Hopelijk heb ik in de komende tijd weer meer rust om te bloggen!  We gaan het zien!

Hier nog wat heerlijk herkenbare dingen die ik tegenkwam op internet;

 

Share

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *