SMERIGE ZAAKJES…. KUN JIJ ER TEGEN?

Smerige zaakjes.. Ik kom ze zo dikwijls tegen!
Allereerst natuurlijk in mijn werk als doktersassistente.

Één van de minst leuke karweitjes in de praktijk is het nakijken van de dagelijkse urine’s.
Op goede dagen blijft het er bij één, op slechte dagen houdt het na het tiende potje nog niet op..
Kijk, het probleem is nog niet eens zozeer dat het andermans urine is. Het nare is dat er altijd wel een paar potjes bij zitten die lekken! Of gewoon niet goed zijn dicht gedaan.  Dan brengt er iemand urine in een uitgewassen salade-bakje waarvan het deksel nou eenmaal niet goed genoeg sluit. Ze hebben daar dan nog een plastic zakje om gedaan dat ook drijfnat is.
(Die betreffende salade komt er bij mij  trouwens daarna ook meestal niet meer in bij de boodschappen)
Ik heb ook weleens meegemaakt dat een vrouw een potje uit haar handtas haalde en de urine dróóp gewoon van het potje af. Ik wil niet weten hoe die tas er aan de binnenkant aan toe was en hoeveel urine er in aanvang in dat potje had gezeten…
Of in een emmer van een liter zonder deksel. Ik wilde bijna vragen of het niet nét iets meer had kunnen zijn!  En wat ook veel voorkomt is dat mensen hun urine brengen in de plastic drinkbeker van hun kind. Of een diepvries-bakje, en dat ze dat dan nadien nog terug willen hebben..
Dus een tip; Zorg dat je een degelijk urine-potje haalt bij de apotheek of drogist, of bij je huisarts.
En droog het potje nadat je je urine hebt opgevangen gewoon even netjes af als je knoeit!
Niet gauw wegmoffelen in een plastic zakje en doen alsof je van niks weet.

Een enkele keer maakte ik ook mee dat iemand een kweek wilde laten maken van de ontlasting van haar kind. Ik kreeg dan een gevulde luier aangeleverd in een plastic zak en dat mocht ik dan gaan verwerken in de verzend-set…
Nog erger dat ik het ook eens meemaakte maar dan met de ontlasting van een volwassene. Oke dat zat dan niet in een luier maar in een bakje.  Dit was toch wel echt het dieptepunt!
Dan denk je weleens “wat heb ik mezelf aangedaan met dit beroep!!”

Ook krijg ik dagelijks mensen aan de balie of op mijn spreekuur die niet zo thuis zijn in persoonlijke hygiëne. Die dragen altijd dezelfde kleren (die stijf staan van het vuil), en zelf zien ze hun douchecabine maar zelden van binnen.  Dat is echt vreselijk!
Dat je om 8 uur ’s ochtends vlak na je ontbijt je eerste patiënt binnenroept die zich dan gedeeltelijk moet ontkleden, en de hele atmosfeer meteen bedorven is met de geur van oud zweet en de welbekende “lijflucht”.  Ik vraag me dan altijd af of mensen dit zelf nou echt niet in de gaten hebben!
Ik hoop dan altijd maar dat de volgende patiënt niet denkt dat ik het ben die zo onfris is..
Gelukkig hebben we altijd een luchtverfrisser achter de hand. Maar het is toch erg dat dat nodig is!!

Dan nog iets wat niets met mijn werk te maken heeft maar wat ik ook dikwijls tegen kom en waar ik nog steeds niets van snap.
Gelukkig ruimen steeds meer mensen tegenwoordig, als ze gaan wandelen met hun hond, de drollen van hun viervoeter op.  Maar wat ik heel vaak zie is dat mensen dan zo’n drol netjes in een zakje hebben gedaan, maar dit dan gewoon zo teruggelegd hebben op de stoep!!
Alsof dat helpt!! Mensen lopen er alsnog overheen en dat zakje gaat toch kapot of het was al niet dicht.  En je gooit ook nog eens plastic in de natuur dat er niet hoort.
En ik zie het echt vaak!!

Nou ik zal de opsommingen nu verder laten want het is weekend, maar ik ken zo nog tal van voorbeelden.  Jullie?

 

Share

Comments: 1

  1. marlies says:

    Ik dacht dat mijn beroep smerig was..😮😮

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *