VERLOF! HET AFTELLEN IS BEGONNEN!

Verlof is aangebroken! En daarmee kan het aftellen beginnen…   Zo spannend!!
Op mijn werk kreeg ik nog een mooie bos bloemen mee aan het eind van de laatste werkdag.
Nu kan mijn werkblouse voor een tijdje de kast in.   Voelt nog heel vreemd allemaal maar heerlijk!

IMG-20160324-WA0000

Ik heb weer even de rust om een blog te schrijven.  Dat was alweer een paar weken geleden.
Het is wéér een blog over mijn zwangerschap, maar hoe dichterbij de bevalling komt, hoe meer ik er naartoe leef en ik in m’n hoofd bezig ben met het binnenkort “mini-gezinnetje”.
Verlof! 35 en een halve week zwanger. Ik ben blij dat het zover is en ik het nu echt een beetje rustig aan kan doen. Al merk ik wel meteen dat de nesteldrang toeslaat. Ik wil van álles opruimen en in orde maken!
De babykamer is klaar en alle spullen zijn in huis.  Binnen een aantal weken zal het zover zijn!
Ik geniet nog steeds van het zwanger zijn, en het getrappel van voetjes in mijn buik. En ook aanstaande papa Rob kan het inmiddels goed voelen.  Soms wordt een duwtje van buitenaf ook beantwoordt met een trapje van binnen.
Maar ik moet ook zeggen dat ik steeds benieuwder wordt!
En nu ik verlof heb en alle tijd kan ik me er met heel m’n hoofd op richten.

Helaas kwam ik er laatst bij toeval wel achter dat mijn bloedsuiker te hoog was.
Daarna moest ik voor een suikertest naar het lab.
Er wordt dan bloed geprikt. Daarna krijg je een sloot suikerwater te drinken en moet je twee uur lang al stilzittend wachten. Je mag niet lopen enz. omdat je de suiker niet mag verbranden. Na die twee uur wordt er dan nogmaals geprikt. De waarde na de suiker moet geloof ik onder de 7.8 blijven en ik zat op 9.4. Helaas moet je bij een afwijkende waarde voor verdere controles en begeleiding over naar de gynaecoloog.  Daarbij ook naar een diabetesverpleegkundige en een internist.
Nou gisteren op mijn eerste verlofdag de eerste afspraak bij de gynaecoloog en diabetesverpleegkundige gehad, en ik heb een heel pakket meegekregen om thuis mijn suikerwaarden bij te gaan houden.  Je kunt maar iets te doen hebben!


De komende dagen moet ik zeven keer op een dag prikken. Begin volgende week kijken ze dan aan de hand van de waarden of ik insuline moet gaan spuiten.  Maar voor nu dus koolhydraat-arm eten voor mij, en geen paaseieren deze pasen.  Ik heb het er voor over. Als het goed is zijn die ontregelde suikers na de bevalling weer verleden tijd en komt het echt door de zwangerschapshormonen.

Mocht het zo zijn dat de suikers niet goed onder controle te krijgen zijn kan het zelfs nog zijn dat ze de bevalling eerder inleiden.  Dat zou wel gek zijn!  Dan is het ineens nog maar heel kort!
Maar vooralsnog eerst maar even afwachten.  Misschien valt het allemaal wel mee.

Wij zijn er in elk geval klaar voor om onze kleine te ontmoeten!

20160317_120229-1_resized

 

Share

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *