MIJN WENS? EEN BLIJ KINDJE!

Vandaag is onze kleine Loek alweer 8 weken oud. Zoals ik in mijn vorige blog al schreef verliepen de eerste weken erg onrustig. Helaas is de situatie nog steeds niet beter. Wat hebben we al wat afgezien de afgelopen twee maanden.

Bij Thomas, mijn andere zoontje, hebben we de eerste maanden ook erg getobt met refluxklachten en erg veel huilen/krijsen. Ik dacht dat dit gewoon hoorde bij een baby. Bij hem was het wel zo dat hij na de laatste avondfles de nacht altijd wel rustig door kwam. Hij had dan nog wel een nachtvoeding nodig maar sliep daarbuiten dan toch. Na een paar maanden en na wat behandelingen bij de osteopaat ging het uiteindelijk beter.

Nu bij Loek zagen we al snel hetzelfde gebeuren maar het gehele beeld is heftiger.
Vaker en langer huilen en vaak ook echt ontroostbaar gekrijs.
Helaas zijn bij hem ook de nachten meestal geen rustpunt. Wat hebben we al veel nachtelijke rondjes gelopen in huis, nachten half onderuit op de bank doorgebracht met Loek in de draagzak.
Rob heeft er ook al wat nachtelijke wandelingen opzitten van soms dik anderhalf uur.
Overdag slaap ik ook vaak zittend op de bank als hij slaapt in de zak.

Geluk is trouwens nog dat Thomas overal doorheen slaapt. En tegenwoordig in de weekenden ook heerlijk uitslaapt tot 8.00u/8.30u.

Toen Loek 4 weken was zijn we bij de kinderarts terechtgekomen. Ik had de afspraak staan op een maandag. Toen ik echter de donderdagnacht ervoor weer door een hel ging heb ik de volgende ochtend in tranen de poli gebeld met de vraag of ik toch niet voor het weekend nog mocht komen. Gelukkig waren ze daar erg meelevend en kon dit worden geregeld.
We vertelden daar het hele verhaal. Hij was verder ook nog amper aangekomen en nog maar net boven zijn geboortegewicht met zijn 3,3 kilo. De kinderarts dacht eigenlijk direct aan een koemelkallergie en gaf daarbij aan dat zijn broer dit destijds waarschijnlijk ook heeft gehad. Ze groeien er echter vaak overheen dus bij hem is het toch vrij snel goedgekomen.We kregen andere voeding en na twee weken planden we een telefonisch consult.

De dagen erna leek het rustiger te worden.  In de week erna was ie erg verkouden. Zijn ogen waren zo ontstoken dat ik het niet kon bijhouden met poetsen. De pus stroomde er echt uit. We waren een weekendje weg met Rob zijn familie en hij werd ook erg benauwd. Daar in Venlo in de late avond nog naar de huisartsenpost geweest. De arts daar keek hem vluchtig na maar maakte zich geen zorgen. Ik wel! De dag erna was de benauwdheid iets minder maar kreeg hij ook koorts. Toen zijn we teruggegaan naar huis. Naar de huisartsenpost in Tilburg gegaan en die stuurden ons meteen door naar de kinderarts. Daar nog een paar uur aan de monitor gelegen. Het RS-virus waarschijnlijk. Ze zeiden daar dat ze hem met die benauwdheid waarschijnlijk hadden opgenomen. De piek was waarschijnlijk net voorbij nu dus hij mocht verder thuis uitzieken.

Een paar dagen later kwamen de maag- darmklachten weer steeds heviger terug en kregen we voor de tweede keer andere voeding. Telkens als we net denken dat het beter gaat volgt er weer een hele slechte dag. Oudejaarsavond de hele avond en tot diep in de nacht gehuild en de laatste dagen ook weer heel veel onrust en huilen. Morgen weer een vervroegde afspraak bij de kinderarts. Hopelijk komt er snel verbetering of een oplossing.

Over 4 weken ga ik weer aan het werk. Ik hoop echt dat ie zich dan beter voelt en dat wij nog wat kunnen bijkomen voor die tijd. En dat we ook nog even gewoon kunnen genieten..
Het is echt vreselijk als je kindje zoveel pijn heeft en je hem niet kunt troosten.
Gelukkig hebben we wel twee hele lieve opa’s en oma’s die ons al een paar keer een nachtje hebben ontlast.

Onze trots!
Zo zien we hem liever!

Share

Comments: 6

 1. Mariska says:

  Wat rot dat het nog steeds niet goed gaat. Hoopte echt voor jullie dat de andere voeding een succes was πŸ™
  Ik vind jullie ontzettend dapper dat jullie toch blijven focussen op de kleine leuke momenten zoals de lach op de foto, Loek boft enorm met zo’n veilig gezin!

 2. Kristel says:

  He lieverd, wat vreselijk voor jullie hoop echt dat het snel beter gaat. Xx

 3. Els says:

  Och lieve Saskia, wat vervelend dat jullie kleine Loek nog steeds zo veel last heeft. Ik hoop dat er nu snel beterschap komt zodat er meer rust en meer genieten voor in de plaats komt. Pas goed op jezelf als het nog niet lukt om te gaan werken over een paar weken. Leuke foto’s van jullie kindjes.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *